Vrijwilligers

Een Vereniging als Flevostar Almere kan alleen maar bestaan, indien er voldoende vrijwilligers zijn die de wekelijkse activiteiten kunnen en willen begeleiden!

Zonder deze vrijwilligers heeft een dergelijke specifieke vereniging als de onze absoluut geen bestaansrecht!

Er zijn een 12-tal vrijwilligers (waarvan sommige al heel veel jaren of zelfs al vanaf het begin!) wekelijks actief om onze leden te begeleiden tijdens het (recreatief) zwemmen, het geven van zwemlessen en het aquajoggen.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die verschillende taken op zich zouden willen nemen, zoals het opvangen van de leden bij de kassa en het innen van de entreegelden (kan ook met wisselende weken), het begeleiden van de leden in het zwembad en overige taken/activiteiten.
Het liefst zien we onze vrijwillig(st)ers elke week, maar ook 1 x per 2 weken is vrijwilligerswerk mogelijk.

Draagt u Flevostar Almere een warm hart toe en heeft u interesse om te helpen als vrijwillig(st)er, neem dan contact op met:
Het nummer van Flevostar Almere 036 – 531 29 01 of mailen naar info@flevostar-almere.nl


Rob

Ik ben Rob Kahlé en geef wekelijks zwemles aan hoofdzakelijk de juniorleden van Flevostar Almere.
Ik ben geboren in 1956, getrouwd en heb 3 kinderen.
Ik ben vanaf 2001 vrijwilliger bij Flevostar.
Ik ben in de vereniging gekomen als assistent bij het lesgeven, maar na een korte tijd gaf ik zelf les.
Ik heb ongeveer 8 jaar lesgegeven bij het wedstrijdzwemmen in Almere bij
De Watervrienden.
Na ongeveer 2 jaar niets meer te hebben gedaan na het lesgeven bij het wedstrijdzwemmen vond ik het weer fijn om iets te kunnen te betekenen voor het zwemmen en met name aan het lesgeven aan deelnemers met een beperking bij Flevostar Almere.
De sfeer is heel gezellig onder de deelnemers en de vrijwilligers bij Flevostar.
Ik vind het lesgeven erg leuk en krijg er veel voor terug.
Verleden jaar hebben drie kinderen afgezwommen voor hun A-diploma.
Het was een geweldige ervaring voor de kinderen, ouders, familie en voor mijzelf!

Gijs

Een aantal jaren daarvoor was ik vrijwilliger op vakanties voor mensen met een lichamelijke handicap. Erg leuk maar het contact was maar 1 week per jaar en elk jaar andere reizigers. Ik wilde iets in Almere doen en hoorde van Flevostar. Ik heb gekozen voor de zwemactiviteiten omdat ik dat zelf ook erg leuk vind en de woensdag komt mij gewoon het beste uit.
De doelstelling van Flevostar sprak (en spreekt) mij zeer aan. Ook het feit dat het niet alleen met gehandicapten was maar “alles door elkaar heen”. Je ziet de zwemmers elke week dus de band is erg groot.
De taken die ik als vrijwilliger heb zijn heel divers. Om te beginnen moeten we de baden in orde maken (bodem stellen, lijnen uitleggen, muziek klaar zetten, koffie en limonade maken) daarna is er natuurlijk een algemeen toezicht want de veiligheid staat altijd voorop. Ook geven we aerobics, zwemmen met de deelnemers baantjes, gooien een balletje of doen ook mee met de gekte van de dag. Rond kwart over zeven doe ik alle lichten in het doelgroepenbad uit en laat alleen de onderwaterverlichting aan. De deelnemers vinden dat erg leuk. Aan het einde moeten we natuurlijk alle het speelgoed, ballen en lijnen weer opruimen en zorgen dat een ieder om 20.00 uur weer netjes buiten staat.

Robine

Hoi Allemaal,

Ik ben Robine Kahlé, geboren in 1986.
Woon samen met mijn vriend in Almere.
Ik werk als verpleegkundige in een ziekenhuis, dus met mijn wisseldiensten is dit goed te combineren.

Ik geef elke week met heel veel plezier zwemles bij Flevostar Almere.
Ik ben hier zwemles komen geven om mijn vader te ondersteunen en ben eigenlijk gebleven omdat ik het heel erg naar mijn zin heb.
Ik vind het geweldig om te zien hoe de kinderen vooruit gaan met zwemmen en ook nog hun diploma halen.
Dit is geweldig voor de ouders en de kinderen, maar ik ben net zo trots!

Elke week is het erg gezellig bij de vereniging.
Met de kinderen, begeleiders en vrijwilligers.

Lea

Sinds januari 2016 ben ik ook verbonden aan Flevostar en geef met veel plezier 1x per week les aan 3 kinderen. Na in 2009 het zwemmen als sport weer opgepakt te hebben bij de Watervrienden Almere, heb ik in 2014 mijn lesgevers licentie gehaald. Daar geef ik ook nog steeds zwemlessen aan groepjes kinderen.
Lesgeven bij Flevostar is 1-op-1. Dat is voor lesgever én zwemmer heel intensief maar ook heel dankbaar. Het geeft je de mogelijkheid om direct in te spelen op het “humeur” van je zwemmer en daardoor zoveel mogelijk rendement uit de tijd te halen.

Naast het zwemles geven maak ik onder andere websites, ben ik druk met mijn familie en op handwerkgebied. Kom je ook een keer bij ons kijken?